Följ Vittras uppväxt och framfart

måndag 18 april 2011

Träning och träning

Jaha, nu är träningen igång för fullt.
I onsdags var det uppletande-träning. Älva fick fem föremål som hon hittade fint.
Vittra fick se när hennes föremålet placerades ca 15m ut. Full fart ut och letade bra sen full fart tillbaks till mig, hade sån fart så hon passerade förbi mig, men lämnade av fint sen. Hon fick ytterligare ett föremål och denna gång lite längre ut, hon gick inte ut riktigt så långt som föremålet låg men hon jobbade hela tiden. Hjälpte henne lite genom att flytta ut mig något i rutan. Tillslut hittades föremålet till klang och jubel från matte.

Hade även lagt ett spår till Vittris, hon går verkligen bra i spåret, så nöjd.  :-)

I torsdags var det allmänlydnad-fortsättning (som jag håller) och Vittra fick komma med och träna lite på att hälsa på folk på kommando, funkade toppen. Man måste ju passa på att träna när tillfällen ges.

I lördags var det dags för spår igen, denna gång följde vi med Doris med matte och husse ut i skogen, medans spåret låg till sig tog vi en prommis och hundarna sprang och lekte. Det blev lite för mycket för damen. Det märktes att hon var trött i spåret och efter halva spåret på ca 300m tappade hon det och redde inte ut det igen. Nåja, det blev mattes lärdom av det...

Både igår och idag har vi varit på klubben och tränat lydnad. Igår provade jag att ta henne över stegen och med lite hjälp fixade hon det flera gånger. Annars håller vi fortfarande på med grundövningar.
Har ju mest hållit på inomhus hemma nu vinter och när vi kommer utomhus får vi börja om lite från början. Det är ju så mycket intressant som stör.
Idag blev det några grundövningar till budföring...det passade Vittra som hand i handske, springa som en tok och äta korv hos en annan människa...kan det bli roligare!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar