Följ Vittras uppväxt och framfart

torsdag 2 september 2010

Träning av alla de slag

Vi har fortsatt med miljöträningen.
Det vi har gjort är att åka hiss i grannhuset några gånger...det är läskigt, men att gå in i en främmande port går bra. Vi tränar vidare på hissåkandet.
Vi har dessutom gått flera vändor på stan. Igår så stannade Vittra och pratade med stenläggare som höll på att fixa utanför kyrkan. Vittra hjälpte till genom att leka med handskar och gräva i sanden, uppskattat avbrott för arbetarna.  :-)
Idag följde vi med och hämtade barnbarnet på dagis. Det hände mycket runt omkring där, målare i skylift och en som kom släpandes på en gräsklippare. Inga problem tyckte Vittra, hon var mest intresserad av att hälsa på människan efter att lite snabbt kollat av gräsklipparen. Sen var det ju en massa roliga barn också.

Vi har förstås varit ute i skogen och upp till klubben och miljötränat också. Igår träffade Vittra en 6 månaders briardpojk, men han var för stor för att leka med. Gentlemannen Helge var också på klubben igår...och han gick minsann att leka med, tillslut fick jag rädda honom från Vittra. Stackarn hade blivit alldeles sönderbiten annars. Gentlemen säger inte ifrån...

Det värsta med att bo i stan så här är allt skräp folk kastar...man måste ju äta allt som ligger på marken om man är valp...har ju märkt att Vittra gärna går undan med sina skatter, så jag tränar byteshandel med henne och det får vi göra många gånger. Det är bara att göra nått positivt av det hela  :-)

Träningen går framåt, hon lystrar jättefint till sitt namn....de flesta gångerna  :-)
Med klickern håller jag fortfarande bara på med att fånga alla beteenden som kommer. Hon skiftar gärna mellan att sitta och stå...lägga sig behöver man inte göra, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar