Följ Vittras uppväxt och framfart

torsdag 26 augusti 2010

Regndag idag

Japp, ikväll har vi regnat inne, hade tänkt åka ut i skogen och lägga spår, men bangade pga regnet.
Vi var i alla fall upp på stan på lunchen och miljötränade. Vittra verkar inte reagera för nått, eller ja, det är klart hon gör men på ett positivt sätt. Hon ska kolla och undersöka. Kommer det någon som vill hälsa så är hon snabbt fram. Hundar däremot, måste man studera på håll. Där går man inte fram hursom helst, men hon verkar inte tycka att det är så läskigt heller, bara dom inte kommer för nära. Så nån form av självbevarelsedrift har hon. Annars kan man börja fundera så som hon far fram.

Igår var det styrelsemöte på klubben och Vittra följde med för att socialiseras. Hon var med en stund sen fick hon sova i bilen.

Har ju introducerat klickern på henne och hon är jätterolig att jobba med, hon kan gå från fullt bus till koncentration på ett ögonblick. När hon väl är koncentrerad på att jobba så är hon eftertänksam...precis som jag vill ha det.

Älva har upptäckt att "den där" är ganska bra att ha ändå...man får massor med extra träning.
När vi hade dobermannen så växlade jag hund, så den ena fick vila i hallen medans den andra tränade och Älva verkar tycka att samma princip ska gälla nu, hon ligger och väntar på sin tur...så söt.  :-)

1 kommentar: